WORKSHOP ON MACHINE LEARNING FOR HEALTHCARE BIG DATA

IEEE EMBS Malaysia Chapter is proud to announce its workshop on MACHINE LEARNING FOR HEALTHCARE BIG DATA will be held on 8 Dec 2016. The details of the workshop are as follows:

 

VENUE UKM MEDICAL CENTRE
DURATION 8 HRS
TYPE Lecture and Hands-On
SPEAKER(S) Dr Allan Hanbury

SYNOPSIS

 

Big data is a broad term use to describe the high volume, rate of production/change of (velocity) and variety of data that is current applicable to many different fields (Gartner, 2012). This is true of healthcare today, where much of the data is now digitised. Healthcare itself represents a growing multi-trillion dollar industry internationally with many facets (Forbes, 2014). Many innovations and improvements are needed in the intersection of these two fields and researchers need to be aware and involved to realise its full potential. This workshop will introduce some aspects of big data in healthcare and the challenges it poses of its use and interpretation. The general tool of machine learning will be introduced for learning inferences from such data which includes hands-on experience with the Python programming language. Familiarity with these topics is not a prerequisuite but will be an advantage.

SPEAKER BIODATA

Allan Hanbury is Senior Researcher and Privatdozent at the TU Wien, Austria. He is coordinator of the EU-funded KConnect Innovation Action on technology for analysing medical text, and coordinator of the CHIST-ERA project MUCKE on credibility of and search in multimodal data and social networks. He was scientific coordinator of the EU-funded KHRESMOI Integrated Project on medical and health information search and analysis, and coordinator of the EU-funded VISCERAL project on evaluation of algorithms on big data. He was leader of the Evaluation, Integration and Standards work package of the MUSCLE EU Network of Excellence, and has led a number of
Austrian national projects. His research interests include data science, information retrieval, multimodal information retrieval, and the evaluation of information retrieval systems and algorithms. He is author or co-author of over 100 publications in refereed journals and refereed international conferences.

He was born in George, South Africa in 1974. He was awarded the B.Sc. degree in Physics and Applied Mathematics in 1994, the B.Sc. (Hons) degree in Physics in 1995, and the M.Sc. degree in Physics in 1999, all from the University of Cape Town, South Africa. He was awarded the Ph.D. degree in Applied Mathematics in 2002 from the Mines ParisTech, France, and the Habilitation in Practical Informatics from the TU Wien, Austria, in 2008.

SCHEDULE

 

08:30 am | 60 mins Registration and Introduction
09:30 am | 60 mins Big Data in Healthcare
10:30 am | 30 mins Break
11:00 am | 60 mins Machine Learning in Healthcare
12.00 pm | 60 mins Lab Introduction
13:00 pm | 60 mins Break
14:00 pm | 60 mins Practical Lab
15:00 pm | 30 mins Break
15:30 pm | 60 mins Practical Lab (continued)
16:30 pm | 30 mins Closing remarks

 

Workshop FEE

Full-day RM 250
Half-day RM 150

 

Further information:

http://www.iecbes.org/programs.php?section=workshop&offset=-50

 

The Organizing Committee of IECBES2016

iecbes@myembs.org

Bookmark the permalink.

Comments are closed.